swiezesoki.pl - Blog - swiezesoki.pl


 
 


O NAS

FIRMA

NAGRODY

PRODUKTY

ŚWIEŻE SOKI

ŚWIEŻY SOK - SOK DNIA

SMAKI VICTORII

SURÓWKI

SAŁATKI

CATERING

KONTAKT

KONTAKT

"Victoria Cymes" Sp. z o.o.
ul. Kołobrzeska 43
78-600 Wałcz

tel.: +48 691 970 042

 

tel.: +48 691 913 460

[email protected]

MENU

Copyright ⓒ "Victoria Cymes" 2017

PLIKI DO POBRANIA

POLITYKA PRYWATNOŚCI

Bądź na bieżąco !
Konkursy - Nowe produkty -  Wydarzenia

--------------------------------

Znajdź nas na:



 
 



 
 


znajdź nas na :

 
  • 
  • 
3
20 listopada 2017

/ Pudding chia, to idealny pomysł na śniadanie lub przekąskę. Podany przepis mogą stosować również osoby na diecie bez glutenu i bez laktozy. Składniki (2 porcje – jedna porcja, to około 210 kcal) nasiona chia – 4 łyżki mleko kokosowe (można dodać inne mleko np. migdałowe, ryżowe, owsiane) – 1,5 szklanki cukier brzozowy – 1[…]

20 listopada 2017

Pamiętaj o wodzie! Nasz rynek obfituje w różnego rodzaju wody. Najlepiej wybierać te bez dodatku cukru i sztucznych słodzików, ponieważ nie stanowią dodatkowego źródła kalorii w naszej diecie oraz szybciej gaszą pragnienie. Jeśli chcesz urozmaicić smak wody dodaj do niej liście mięty lub sok z cytryny. Osobom dorosłym zaleca się wypijać 30-35 ml płynów na[…]

20 listopada 2017

Przepis na : Energetyczne ciasteczka pełnoziarniste. 1 ciastko (10g), to około 80 kcal. Zdrowa i smaczna przekąska, która powinna zastąpić gotowe wyroby cukiernicze. Składniki 1 szklanka mąki pełnoziarnistej 1,5 szklanki płatków owsianych górskich 1/2 kostki masła 82% 1/3 szklanki cukru brzozowego (ksylitol) 1,5 szklanki ziaren słonecznika 0,5 szklanki pestek dyni bez łusek 1 średni banan[…]

20 listopada 2017

Przepis na: Sałatka z ciecierzycą i serem feta. Kolorowa sałatka nadaje się nie tylko na święta czy imprezy, ale również na co dzień. Można ją zabrać jako drugie śniadanie do szkoły i pracy. Sałatka z ciecierzycą i serem feta, to również dobry pomysł na kolację. Składniki (4 porcje) ser feta półtłusty – 100 g/ 1/2[…]

20 listopada 2017

Przepis na: Razowe pierogi z jagodami. —————————– Coś dla miłośników zdrowej kuchni i dań z owoców sezonowych. Dodatek mąki razowej sprawia, że pierogi mają większą „gęstość odżywczą” w porównaniu z pierogami przygotowanymi tylko z mąki pszennej. Wykonanie tych pierogów wymaga jednak cierpliwości, ponieważ ciasto z mąki razowej zagniata się nieco gorzej niż z pszennej. Składniki[…]

20 listopada 2017

Przepis na: Makaron ze szpinakiem ———————————— 1 porcja, to około 400-500 kcal Składniki (1 porcja) makaron pełnoziarnisty – 1 szklanka pierś z kurczaka bez skóry – 100-150 g liście szpinaku – ilość według uznania pieczarki lub papryka czerwona- można dodać według uznania czosnek – 1-2 ząbki olej rzepakowy – 1 łyżka jogurt naturalny gęsty –[…]

20 listopada 2017

OKIEM DIETETYKA #7 Przepis na: Zupę dyniową z soczewicą i curry Rozgrzewająca, pełna składników odżywczych zupa na jesienne dni. Może być podawana na obiad lub kolacje. 1 porcja, to około: – 230 kcal – 13 g błonnika pokarmowego – 41 g węglowodanów ogółem – 11 g białka – 8 g tłuszczu Składniki (3 porcje) –[…]

20 listopada 2017

Przepis na: Sałatkę z makaronem pełnoziarnistym i kurczakiem Kolorowa sałatka nadaje się nie tylko na święta czy imprezy, ale również na co dzień. Można ją zabrać jako drugie śniadanie do szkoły i pracy. Sałatka z makaronem i kurczakiem, to również dobry pomysł na kolację. Składniki (4 porcje) sałata lodowa – 1/2 główki lub mix dowolnych[…]

20 listopada 2017

Short tip: Garść orzechów włoskich (czyli około 40 g) to blisko 260 kcal. Jednak kalorię to nie wszystko. Oprócz nich dostarczymy bowiem około 6 g białka i 16 g wielonienasyconych kwasów tłuszczowych oraz witaminy i składniki mineralne. Orzechy włoskie są zatem kopalnią minerałów i substancji, których znaczenie dla naszego organizmu jest niepodważalne.Orzechy włoskie są pokarmem[…]

1 2

znajdź nas na :

  • 
3
20 listopada 2017

/ Pudding chia, to idealny pomysł na śniadanie lub przekąskę. Podany przepis mogą stosować również osoby na diecie bez glutenu i bez laktozy. Składniki (2 porcje – jedna porcja, to około 210 kcal) nasiona chia – 4 łyżki mleko kokosowe (można dodać inne mleko np. migdałowe, ryżowe, owsiane) – 1,5 szklanki cukier brzozowy – 1[…]

20 listopada 2017

Pamiętaj o wodzie! Nasz rynek obfituje w różnego rodzaju wody. Najlepiej wybierać te bez dodatku cukru i sztucznych słodzików, ponieważ nie stanowią dodatkowego źródła kalorii w naszej diecie oraz szybciej gaszą pragnienie. Jeśli chcesz urozmaicić smak wody dodaj do niej liście mięty lub sok z cytryny. Osobom dorosłym zaleca się wypijać 30-35 ml płynów na[…]

20 listopada 2017

Przepis na : Energetyczne ciasteczka pełnoziarniste. 1 ciastko (10g), to około 80 kcal. Zdrowa i smaczna przekąska, która powinna zastąpić gotowe wyroby cukiernicze. Składniki 1 szklanka mąki pełnoziarnistej 1,5 szklanki płatków owsianych górskich 1/2 kostki masła 82% 1/3 szklanki cukru brzozowego (ksylitol) 1,5 szklanki ziaren słonecznika 0,5 szklanki pestek dyni bez łusek 1 średni banan[…]

20 listopada 2017

Przepis na: Sałatka z ciecierzycą i serem feta. Kolorowa sałatka nadaje się nie tylko na święta czy imprezy, ale również na co dzień. Można ją zabrać jako drugie śniadanie do szkoły i pracy. Sałatka z ciecierzycą i serem feta, to również dobry pomysł na kolację. Składniki (4 porcje) ser feta półtłusty – 100 g/ 1/2[…]

20 listopada 2017

Przepis na: Razowe pierogi z jagodami. —————————– Coś dla miłośników zdrowej kuchni i dań z owoców sezonowych. Dodatek mąki razowej sprawia, że pierogi mają większą „gęstość odżywczą” w porównaniu z pierogami przygotowanymi tylko z mąki pszennej. Wykonanie tych pierogów wymaga jednak cierpliwości, ponieważ ciasto z mąki razowej zagniata się nieco gorzej niż z pszennej. Składniki[…]

20 listopada 2017

Przepis na: Makaron ze szpinakiem ———————————— 1 porcja, to około 400-500 kcal Składniki (1 porcja) makaron pełnoziarnisty – 1 szklanka pierś z kurczaka bez skóry – 100-150 g liście szpinaku – ilość według uznania pieczarki lub papryka czerwona- można dodać według uznania czosnek – 1-2 ząbki olej rzepakowy – 1 łyżka jogurt naturalny gęsty –[…]

20 listopada 2017

OKIEM DIETETYKA #7 Przepis na: Zupę dyniową z soczewicą i curry Rozgrzewająca, pełna składników odżywczych zupa na jesienne dni. Może być podawana na obiad lub kolacje. 1 porcja, to około: – 230 kcal – 13 g błonnika pokarmowego – 41 g węglowodanów ogółem – 11 g białka – 8 g tłuszczu Składniki (3 porcje) –[…]

20 listopada 2017

Przepis na: Sałatkę z makaronem pełnoziarnistym i kurczakiem Kolorowa sałatka nadaje się nie tylko na święta czy imprezy, ale również na co dzień. Można ją zabrać jako drugie śniadanie do szkoły i pracy. Sałatka z makaronem i kurczakiem, to również dobry pomysł na kolację. Składniki (4 porcje) sałata lodowa – 1/2 główki lub mix dowolnych[…]

20 listopada 2017

Short tip: Garść orzechów włoskich (czyli około 40 g) to blisko 260 kcal. Jednak kalorię to nie wszystko. Oprócz nich dostarczymy bowiem około 6 g białka i 16 g wielonienasyconych kwasów tłuszczowych oraz witaminy i składniki mineralne. Orzechy włoskie są zatem kopalnią minerałów i substancji, których znaczenie dla naszego organizmu jest niepodważalne.Orzechy włoskie są pokarmem[…]

1 2

znajdź nas na :